Bornholm: Børnenes Ø

Bornholm – Børnenes ø:
Bornholm har masser af oplevelser, der venter på dig og dine børn. Har du måske nogen sinde prøvet at lege konge i en ægte vikingeborg eller blive klædt ud som i Middelalderen og lave mad som de gjorde det dengang?

Er I til vandland, gocarts, robåde og alle mulige andre forlystelser – så skal I en tur i Joboland – Brændesgårdshaven. Det er et skønt sted for børn – og et rart sted for forældrene.

På NaturBornholm, i sommerfugleparken, på landbrugsmuseet Melstedgård og de øvrige museer er der mange ting, der henvender sig til vore børn – så de selv kan opleve tingene.

Klogere – på den sjove måde:
Er I til at se og mærke historiens vingesus ude i det fri, venter der jer  masser af ting på Bornholm. Hammershus, Christiansø og rundkirkerne fortæller om en dramatisk periode. I kan komme tæt på oplevelserne helt selv. Og er det ikke tæt nok på, så giver Bornholms Middelaldercenter dig mulighed for at besøge en helt anden tid.

Eller hvad med en skattejagt i øens rundkirker og på Hammershus? Find ud af om Tempelridderne virkelig gemte deres store skat på Bornholm!

Paradis for vandhunde:
Hvis du er en vandhund kan du glæde dig til at bade og lege på en af de mange strande på Bornholm. Her er sandet kridhvidt og det knirker når du går, fordi det er så fint. Og så er det rigtig godt til at bygge sandslotte i. Fordi Bornholm er en ø, kan du altid finde det bedste sted at bade: Blæser det nemlig fra én retning og giver bølger, kan du bare vælge den anden side af øen, hvor havet er mere stille.

Herunder finder du mere info om aktiviterne:

Færger til Bornholm

Nyheder:

GRATIS til Bornholm - du bestemmer - vi gør det muligt.

Færge: Ystad-Rønne T/R  med bil og op til 5 personer.

Hvornår: Alle dage og uger undtagen ugerne 24 og 28 til og med 33. 

Sådan fungerer det:

Vi refunderer din billetpris til "Billigbillet" eller "Pensionistbillet", hvis du bestiller min. 3 nætter på Sandkås Feriecenter i Allinge.

Har du købt en standartbillet udbetaler vi kun prisen på billigbilletten.

Bemærk - Bemærk:

1). Du skal selv bestille og betale din færgebillet.

2). Opholdet skal være købt og betalt direkte hos Sandkås Feriecenter for at opnå denne rabat.

Joboland – Brændegårdshaven
Et Eldorado for hele familien: 6000 m2 opvarmet vandland og rutschebaner, dyrepark med forskellige aber, lamaer, okser, næsebjørne, geder, kaninier mv. Dyrene bliver fremvist med guide kl. 12.30 og fodret kl. 14.30 (højsæson). Benzin-drevne buggycars til de store og el-biler  til de lidt mindre børn. Gynger, karrusel, svævebaner, 25 robåde, hoppepuder, minigolf, klatreland mv. Joboland – altid en oplevelse værd. Flyv ud i søen med Nautic jet eller drej 360 grader rundt med Luna loop. Trylleshow hver eftermiddag i højsæsonen. Når entreen er betalt er alle forlystelser gratis.

Læs mere om Joboland her:

Bornholms Middelaldercenter
Stedet for børnefamilier og andre nysgerrige sjæle. Du kan for en stund eller for en hel dag indleve dig i livet i bondesamfundet cirka år 1350- 1450. Du kan både se, lugte og føle atmosfæren i et levende middelaldermiljø med dyr, huse, vandmølle og befæstet stormandsgård hvor dagligdagen er så virkelighedsnær som overhovedet muligt med arbejdende håndværkere og bønder, der passer deres daglige dont. På stormandsgården kan du prøve noget af soldatens udstyr, skyde med bue og pil samt på bestemte tidspunkter høre kanon og hagebøsse brage.

Læs mere om Middelaldercentret her:

HAMMERSHUS
Hammershus er en af de største borgruiner i Noreuropa. I næsten 500 år var borgen centrum i en både blodig dramatisk periode i bornholmernes hsitorie.

Hammerhus-udstillingen
Udstillingen viser hvordan borgen så ud på sit højdepunkt omkring år 1875 – dokumenterer livet på borgen, husholdning, fritid, riddere, dom og straf, byggeri m.m. Her findes en række fund fra borgen samt kopier af klæder, våben, værktøj m.m.

Læs mere om Hammerhus her:

Bornholms sommerfuglepark og Tropeland
Sommerfugleparken er indrettet i et stort opvarmet drivhus på en tidligere gartnerigrund i udkanten af Nexø. Gartnerigrunden indeholder tillige en flot prydhave samt en mere “naturlig” have, hvor de danske sommerfugle kan ses. I haven indgår børnenes særligt indrettede legeplads.
Mere end 1000 farvestrålende sommerfugle
I det store tropisk opvarmede glashus er en mangfoldighed af lyde, dufte og farver – frembragt af blomster, planter, fugle og ikke mindst af de mere end 1000 store farvestrålende sommerfugle, der flyver frit omkring. Søer, vandfald og store planter giver Sommerfugleparkens gæster en oplevelse af at være midt i naturen. Papegøjer og andre farvestrålende tropiske fugle flyver frit omkring mellem de eksotiske planter. Læs mere om Sommerfugleparken her:

NaturBornholm
NaturBornholm er et sted for familier med børn, og børn kan uanset deres alder i timevis opleve nyt. Og det både inde i huset og udenfor på naturlegepladsen. Besøget på NaturBornholm er en oplevelse i sig selv for hele familien: Mød dinosauer, trilobitter og levende krokodiller. Få en snak med naturvejlederne om alt mellem himmel og jord og deltag i de daglige aktiviteter for børn.

3000 kvm. oplevelselcenter
Besøg NaturBornholm i Aakirkeby, som er et 3000 kvm. oplevelsescenter.

Læs mere om NaturBornholm her:

Kridhvide strande – paradis for vandhunde
Bornholm er Danmarks solskinsø nummer 1. Fra maj til august er der op mod 20 pct. flere solskinstimer end i resten af landet. Så hvis du er en vandhund, kan du glæde dig til at bade og lege på én af de mange strande på Bornholm.

Bornholm nogle af de bedste sandstrande overhovedet. Glem alt om sten mellem tæerne og store tykke brandmænd. Det har vi ikke noget af på Bornholm. Her er sandet kridhvidt og det knirker når du går, fordi det er så fint. Og så er det rigtig godt til at bygge sandslotte i.

Læs mere om  sol & strand her:

 

Lækkersulten?
Når børnefamilierne bliver sultne, er øen fuld af restauranter og cafeer, som ved, hvad børn kan lide og så er der jo røgerierne, der serverer lune fiskefrikadeller – og røgede sild til de mere modige. For de lækkersultne er der bolsjefabrikken i Svaneke, karamelkogeriet i Gudhjem og den økologiske isfabrik i Snogebæk, hvor der også ligger en chokoladefabrik.

Svaneke Bolcher, Svaneke IsKaramel Kompagniet i Gudhjem, Boisen Is i Snogebæk,