Hund / Kat til Bornholm

Nye regler for hund/kat i transit (Sverige)

Fra og med 14. juni 2010 har de svenske myndigheder lempet Deres transitregler for rejser med hund/kat til/fra Bornholm.

Dyreejere skal fra den dato ikke længere sørge for, at Deres hund/kat har fået en ormekur inden for 10 dage før transitten igennem Sverige.

Hund/Kat til Bornholm
På mange af vores feriesteder er hunde og katte meget velkomne.

I forbindelse med rejsen til Bornholm skal I være opmærksomme på, at der gælder særlige regler for transport af kæledyr gennem Sverige. Normalt er reglerne meget skrappe og omfattende, men for rejsende til/fra Bornholm gælder der nogle andre – og mere lempelige – krav:

  1. Jeres hund/kat skal være ID-mærket med microchip eller en klart læselig tatovering.
  2. I må maksimalt opholde Jer 4 timer i Sverige
  3. Dyret må ikke have været udenfor EU i de sidste 6 måneder
  4. Jeres hund/kat må ikke forlade bilen under opholdet i Sverige.
  5. Der skal foreligge en pladsreservation til færgen mellem Ystad/Rønne
  6. Endvidere skal dyreejeren udfylde en indførselsanmeldelse (införselanmälan), der findes online på de svenske Toldmyndigheders hjemmeside (Tullverket) Tidligere blev denne anmeldelse kaldt en dyreejerforsikring
  7. Inførselsanmeldelsen  kan I alternativt aflevere on-line på de svenske toldmyndigheders hjemmeside: https://tid.tullverket.se/df, inden at I rejser hjemmefra. Så behøver I ikke at stoppe ved toldstationen, idet I blot kan køre direkte over Øresundsbroen til færgehavnen i Ystad. Tryk på “Indførselsanmeldelse”, når I kommer ind på siden. Bemærk, at siden herefter er skrevet på dansk, således at det er nemt at udfylde blanketten.

Læs mere her: