Kunst og Kunsthåndværkere på Bornholm

Kunsthåndværkernes ø
Intet andet sted i Danmark finder man så mange kunstnere og kunsthåndværkere samlet på så få kvadratmeter som på Bornholm. Den kunstneriske mangfoldighed trives overalt på øen og på selv de mest afsides steder ligger små værksteder, hvor der er mulighed for at opleve de bornholmske traditioner for kunsthåndværk.

Og Bornholm har det hele: keramik, glas, tekstil, træ og metal. Gennem århundreder har øen virket som en magnet på kunstnere og kunsthåndværkere. Mere end 100 kunsthåndværkere bidrager i dag til den mangfoldighed, der kendetegner det bornholmske kunsthåndværk.

Keramikere og glaskunstnere

I de seneste 20 år har øens keramikere og glaskunstnere udviklet sig og skabt iøjnefaldende brugskunst. Glas- og Keramikskolen i Nexø er et synligt bevis på det høje niveau – som hvert år forstærkes, netop på grund af skolen. Keramikken kunne næsten være født på Bornholm, og i de senere år er øen blevet beriget med endnu flere keramikere og så mange små glasværksteder, at Bornholm efterhånden er kendt som Nordens Venedig. Men også sølvsmede, billedhuggere, skulptører, træ-, tekstil- og smykkekunstnere har fundet vej til øen og bidrager til den kunstneriske mangfoldighed. Mange har åbne udstillinger og værksteder, hvor de byder turisterne velkommen.

Kunst & Kunsthåndværk
Kunsthåndværkets Hus i Hasle – Grønbechs Gård – er et unikt udstillings- og kulturhus med i alt 1.500 spændende kvadratmeter. Den gamle købmandsgård er nænsomt sat i stand og er nu et centralt sted for bornholmsk kunst og kunsthåndværk med en unik udstilling af anerkendte bornholmske kunstnere og kunsthåndværkere inden for tekstil, glas, keramik og træ. Grønbechs Gård byder på en bred vifte af muligheder for hele familien og danner rammen om mange forskellige aktiviteter, hvor børnene kan lave deres egne kunstværker på papir eller i modellérvoks, mens de voksne nyder udstillingen.

Færger til Bornholm

Nyheder:

GRATIS til Bornholm - du bestemmer - vi gør det muligt.

Færge: Ystad-Rønne T/R  med bil og op til 5 personer.

Hvornår: Alle dage og uger undtagen ugerne 24 og 28 til og med 33. 

Sådan fungerer det:

Vi refunderer din billetpris til "Billigbillet" eller "Pensionistbillet", hvis du bestiller min. 3 nætter på Sandkås Feriecenter i Allinge.

Har du købt en standartbillet udbetaler vi kun prisen på billigbilletten.

Bemærk - Bemærk:

1). Du skal selv bestille og betale din færgebillet.

2). Opholdet skal være købt og betalt direkte hos Sandkås Feriecenter for at opnå denne rabat.