Museer på Bornholm

Museer på Bornholm:
Bornholm er lidt af et eldorado for dem der interesserer sig for at gå på museum. De bornholmske museer spænder over stort set alt nævneværdigt. Her er en liste over nogle af de mange museer og udstillinger på Bornholm. Se listen her: og find mange af museerne herunder:

Bornholms Kunstmuseum
I et af Danmarks smukkeste natuområder ved Helligdomsklipperne, ligger denne 4-stjernede attraktion.

Museet på mere end 4000m2 er højt præmieret for sin arkitektur. Oplev f.eks den helbredende Helligdomskilde gennem den næsten sydlandske overdækkede gade. Museet byder på en fremragende samling af kunst og kunsthåndværk fra Bornholm. Tyngdepunktet i samlingerne er lagt på "Bornholmerskolen", det modernistiske gennembrud i begyndelsen af 1900 tallet, men også den ældre og nyere del giver et facettret billede af næsten 200 års kunstliv på Bornholm. Bornholms Kunstmuseum – Rø –  Helligdommen, Rø, tlf. 56484386. 

Bornholms Museum – Rønne
Bornholms historie fra de ælste tider til nu. Kom tættere på guldgubber, helleristninger og runesten, bornholmerure og søfartshistorie, Anden verdenskrig og meget mere! Et kulturhistorisk museum, der afspejler 10.000 års historie, både forhistorien og nyere tid.
Sct. Mortensgade 29, Rønne, tlf. 56950735

Oluf Høst museet
Museet som åbnede i 1998 er indrettet i Gudhjem, i hjemmet Norresån (Nørresand), som Oluf Høst (1884-1966) indrettede i 1929 og boede i frem til sin død.

Husets store klippehave er i sig selv et besøg værd med dens tre terraser med høje lodrette klippevægge. På den øverste terrase ligger der et sommeartelier med udsigt over gudhjem og hav til tre sider. Norresâns have og udsigten herfra har ofte været udgangspunkt for Høsts værker. i Haven ligger endnu et atelier og et børnehus. På Oluf Høst museet er der museumsbutik og biograf, der viser film om mennesket og kunstneren Oluf Høst. 

Erichsens Gård – Rønne
Et fantastisk museum – med en romantisk kærlighedshistorie, et fint gammelt hjem, en vidunderlig have. Arbejdende køkken. Her boede kancelliråd Erichsen med sine børn; én blev Holger Drachmanns første hustru, en blev gift med maleren Kristian Zahrtmanns søster. Bygningen er fra 1806. Der er en enestående gammel have, som du faktisk også kan se afbilledet i et maleri på Bornholms Kunstmuseum. Laksegade 7, Rønne, tlf. 56958735.

Hjorths Fabrik – Rønne
Hjorths Fabrik er et keramikmuseum i en fabrik fra 1859 med udstillinger om pottemagere og keramikfabrikker og produkter helt tilbage fra den tid. Der er arbejdende værksteder, hvor du kan følge produktionen fra det rå ler til det færdige produkt, hvis du ellers er en tålmodig sjæl. I butikken kan du se og føle den fine keramik før du køber.

Krystalgade 5, Rønne, tlf. 56950160

Andersen Nexø’s Hus – Nexø
er opkaldt efter Bornholms store digter Martin Andersen Nexø (1869-1954). Hans kendteste værk er Pelle Erobreren, som han skrev mellem 1906 og 1910. Museet viser, hvordan han boede fra 13-års alderen. Husk at kigge ind i den frodige lille have bag sandstensmuren, hvor der også holdes recitation af Andersen Nexøs digte på udvalgte sommeraftener. Lyder det ikke dejligt? Ferskesøstræde 36, Nexø, tlf. 56494542

Gudhjem Museum
Gudhjem Museum er indrettet i den gamle stationsbygning, der fungerede som endestation for Gudhjembanen indtil den blev nedlagt i 1953. Der arrangeres kunstudstillinger, koncerter, foredrag og lignende.
Stationsvej 1, 3760 Gudhjem, tlf. 56485462

Bornholms Middelaldercenter – Østerlars
er et historisk oplevelsescenter på 15 ha med middelaldermiljøer, mennesker, befæstet stormandsgård, huse, værksteder, bålsteder og dyr. Hvert år arrangerer centret en uges middelaldermarked med ridderturnering, falkeshow, håndværk, kunsthåndværk, mad og folkeliv.  Se, smag, lugt, hør og fornem Middelalderen i denne særlige atmosfære. Mange gode børnearrangementer i ferierne.
Stangevej 1, Gudhjem, tlf. 56498319.

Hammershus-Udstillingen – Sandvig
Hammershus er Nordeuropas største borgruin. Borgen blev opført af ærkebiskoppen i Lund i begyndelsen af 1200-tallet. Der er gratis adgang til den fantastiske ruin på toppen af øen – og med udsigt til Sverige på en klar dag. På den gamle slotsgård ved indgangen til Hammershus findes en meget informativ udstilling med flere modeller af hele fæstningsanlægget og af detaljer fra borgen.  Her kan du også prøve en rustning – men hold fast, den er nemlig tung.
Langebjergvej 26, 3770 Allinge, tlf. 5648243

Bornholms Automobilmuseum – Aakirkeby
Her kan du opleve en enestående samling af køretøjer. Lige fra store sjældenheder til bedstefars daglig bil eller hans første motorcykel.

Over 75 køretøjer
Der findes over 75 køretøjer i samlingen lige fra oldtimere, motorcykler og gamle motorer. Du finder også et komplet alsidigt bornholmsk motorværksted fra dengang hestevognen blev motoriseret. Ren nostalgi for kendere! Grammegårdsvej 1, Aakirkeby, tlf. 56974595.

Læs mere her:

Bornholms Tekniske Samling – ml. Hasle/Allinge
Bornholms største museum med 4.000 m2 under tag. Museum for ældre og meget gamle tekniske hjælpemidler fra husholdningen og fra mange faggrupper inklusiv landbruget, hvor de fleste maskiner kommer fra.

Tekniske samlinger der omfatter traktorer, faggrupper, håndværk, værksteder, legetøj, radioapparater, fotografiapparater, udstillinger fra det åbne stuehus, hvor alt er som i gamle dage
Borrelyngvej 48, 3790 Hasle, tlf. 56999980

Bornholms Jernbanemuseum – Nexø
På Bornholms Jernbanemuseum i Nexø har foreningen DBJ, opbygget en spændende udstilling over temaet Toget på Bornholm. Udstillingen omfatter et mindre stationsmiljø med bl.a. den bornholmske postvogn DBJ No. 26, som er den eneste bevarede bornholmske jernbanevogn.
Nordre Strandvej 8, 3730 Nexø, tlf. 56496186

Forsvarsmuseet på Bornholm – Rønne
Udstillingen på Forsvarsmuseet indeholder uniformer, våben, køretøjer og andet materiel, der alt sammen har været brugt på Bornholm gennem tiderne. Samlingen er tidsmæssigt opstillet, således at den besøgende får et billede af forsvarets historie fra jernalderen til vore dage. Sommeren igennem skydes der med sortkrudtsvåben på museet.
Arsenalvej 8, Rønne, tlf. 56956583

Færger til Bornholm

Nyheder:

GRATIS til Bornholm - du bestemmer - vi gør det muligt.

Færge: Ystad-Rønne T/R  med bil og op til 5 personer.

Hvornår: Alle dage og uger undtagen ugerne 24 og 28 til og med 33. 

Sådan fungerer det:

Vi refunderer din billetpris til "Billigbillet" eller "Pensionistbillet", hvis du bestiller min. 3 nætter på Sandkås Feriecenter i Allinge.

Har du købt en standartbillet udbetaler vi kun prisen på billigbilletten.

Bemærk - Bemærk:

1). Du skal selv bestille og betale din færgebillet.

2). Opholdet skal være købt og betalt direkte hos Sandkås Feriecenter for at opnå denne rabat.