Udflugtsmål

NaturBornholm

NATURBORNHOLM
NaturBornholm og NaturBornholms natur formidlere er ef terspurgte: Så book i god tid. Et typisk besøg ser sådan ud:
Klassen modtages af natur formidleren.

  • Gåtur på Klintebakken syd for centeret, hvor op mod 80% af Bornholms karakteristiske natur typer præsenteres. Her findes også den skandinaviske grundf jelds sydligste forpost, der dels viser istidens afslibning af grundf jeldet, dels giver eleverne et helt nyt tidsbegreb: Naturens.
  • Gennemgang af udstillingen med natur formidler.
  • Eleverne oplever ’hands on’ og ’leger’ selv videre i udstillingen.
  • Afsæt mellem 2½ – 3 timer til et besøg.
  • Lærere har gratis adgang. TLF . 56 94 04 00
  • www.naturbornholm.dk

Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum
Bornholms Kunstmuseum er beliggende ved Helligdomsklipperne cirka seks kilometer nord for Gudhjem i et af Danmarks f lot teste og mest spektakulære landskaber. Museet rummer en permanent samling af bornholmsk relateret kunst og kunsthåndværk og viser desuden fem-seks skif tende udstillinger hvert år.

Centrum for kunsten
Kunstmuseet dokumenterer blandt andet, at de to første år tier af 1900-tallet trak så mange fremsynede kunstnere til øen, at man kan tale om en decideret skole – bornholmerskolen. I midten af 1930’erne var Bornholm et nationalt og internationalt centrum for kunsten. Den absolut te avantgarde tog til øen. Det var kunstnere, der var dybt inspirerede og påvirkede af international kunst. For de tidlige modernister var naturen, klipperne, lyset, havet og de små byer et perfekt afsæt for eksperimenter med maleriet.
Samlingen
Samlingen rummer bl.a. værker af Sonja Ferlov, Richard Mortensen, Hans Øllgaard, Ejler Bille, Sigurd Vasegaard, Paul Høm, Kristian Zahrtmann, Michael Ancher, Karl Isakson, Olaf Rude, Edvard Weie, Oluf Høst, Niels Lergaard og Kræsten Iversen. Gratis adgang for folkeskoler og gymnasielle uddannelser (dog skal lærere betale entré efter kl. 12).
Rundvisning 400 kr. www.bornholms-kunstmuseum.dk • TLF. 56 48 43 86

Hammershus

Hammerhus borgruin
Hammershus er Bornholms mest besøgte at traktion med mere end 400.000 besøgende om året. Der er gratis adgang til ruinen. Staten ejer området, og der er indret tet besøgssted med en udstilling, der rummer flere modeller af hele fæstningsanlægget samt detaljer fra borgen. Cafeteriaet er åbent fra påske til og med ef terårsferien.

Guidede ture
Skoletjenesten på Hammershus arrangerer guidede ture på Hammershus, og mere end 10.000 danske skolebørn kommer på denne måde hvert år til at opleve de barske betingelser for et middelalderliv på slottet.
www.sns.dk/bornholm
Hammershusudstillingen kl 10-16
BOOKING TLF . 56 48 11 40

Middelaldercenter

På oplevelse i historien
Bornholms Middelaldercenter ligger tæt på Østerlars kirke i naturskønne omgivelser og er et Videnspædagogisk Aktivitets-center om borger, bønder og stormandsliv i perioden 13-1400 tallet. Her har centeret opført en landbobebyggelse med vandmølle, gildeshus, far verhus, smedje, pot temagerhus, landbohus og ur tehave på det 15 hektar store område. Desuden er der traditionelle husdyr som heste, får, k væg, gæs og høns. På bakketoppen rejser den befæstede stormandsgård sig. Omkranset af palisader står tilflugtstårnet, stormandens stegers, beboelseshuset og kapellet.

Skoleprogram
Når du besøger Bornholms Middelaldercenter har du mulighed for at deltage i en spændende skattejagt rundt på Bornholm. Her skal du finde poster og løse opgaver på nogle af øens mange levn fra middelalderen. Et levn kan være en kirke, en borg, en helligkilde – alt sammen ting, som stadig kan findes i dag, men som har en lang historie. Vores skoleprogram giver eleverne mulighed for at bruge alle sanser i autentiske rammer.
Ture på Bornholms Middelaldercenter
– Rundvisning på midelaldercenteret. Med fokus på kultur og historie. – Spøger det på Stormandsgården? Fortælling og folketro. – Fra Kirke til Borg. En kombineret tur Østerlars Rundkirke middelaldercenteret. – På oplevelse i middelalderen. En dramatisering af middelalderen med eleverne som aktører.
Ture udenfor Bornholms Middelaldercenter: 
– Rundvisning på Hammershus. En fæstning og dens historie. – Fakkeltur på Hammershus. Hvad øjet ikke ser. – Op ad åen. Ned i natur og historie. – Historiske spor til lands og til vands. På bølger og i klipper.
For alle arrangementer gælder: Minimum 15 max. 50 elever pr. gruppe. Gratis adgang for 2 lærere pr. klasse.
Alle arrangementer skal bestilles i forvejen på tlf.: 5649 8319 eller på vor hjemmeside:  Læs mere her

Klatreskole

Klatreskolen på Bornholm
På lejrskole med udfordringer i den skønne bornholmske natur – Tør I det? KLATRESKOLEN PÅ BORNHOLM kan give dig og dine elever en anderledes og spændende oplevelse på de bornholmske klipper. Vi tilbyder halv- eller heldagskurser i klatring og rappelling – begge aktiviteter, der stiller fysiske og psykiske krav til eleverne. Grænseoverskridende oplevelser hvor kammeratskabet styrkes gennem samarbejde og tillid. Her er chance for at prøve noget nyt og få en oplevelse for livet.
Bestil i god tid! Tlf. 4017 5013 Læs mere om Klatreskolen på Bornholm her:

Rovfugleshow

Bornholms Rovfugleshow
Informativ underholdning for alle klassetrin. Vidste du at Tårnfalken kan se ultraviolet lys og at ugler kan dreje hovedet 360 grader? Har du og din klasse lyst til at lære mere om de forskellige rovfugle, ugler og gribbe, så kom og se når de flyver frit i naturen og kommer på helt tæt hold af dig. Her på Bornholms Rovfugleshow kan hele klassen tilbringe nogle dejlige timer omgivet af lækker natur og spændende oplevelser.

Mulighed for private forevisninger for hele klassen
Bornholms Rovfugleshow har også en indendørs afdeling der består af en flot udstilling og en hyggelig cafe. I den fri natur fremviser og træner falkoneren sine rovfugle samtidig med at I får en masse spændende information. Selve showet varer ca. 1 time. Ud over de fastlagte åbningstider, kan der også arrangeres private forevisninger for hele klassen.
Se mere om åbningstider, rabatordninger for skoleklasser og meget mere på vores hjemmeside: www.bornholmsrovfugleshow.dk

Sommerfuglepark & Tropeland

Eksotisk, tropisk, oplevelse!-
I det tropisk opvarmede glashus er en mangfoldighed af farver og dufte – frembragt af blomster, planter, fugle og ikke mindst af de mere end 1000 store farvestrålende sommerfugle, der flyver frit omkring. Søer, vandfald og store planter giver dig indtrykket af at være midt i naturen. Oplev den fantastiske forvandling, der slutter med en farvestrålende sommerfugl. Gratis guidede rundvisninger til forbookede grupper. Undervisningsmateriale kan fremsendes.

Specialpris for skoler:
35 kr. pr. person.
Åbent: Uge 19-42 kl. 10.00-17.00.
Bornholms Sommerfuglepark & Tropeland
Gl. Rønnevej 14b 3730 Nexø Tlf. 5649 2575
Læs mere om sommerfufgleparken her:

Joboland

Joboland – Brændegårdshaven
Joboland er et eldorado for lejrskoleelever, her har man garanti for en sjov og lærerig dag. Haven er Danmarks ældste legeland og var oprindelig en stor bondegård med Bornholms smukkeste have, som blev åbnet for publikum i 1933. Joboland har bl.a. et 6000 kvm. stort opvarmet vandland med mange rutsjebaner (vandlandet er bemandet med livredder). Du kan også more dig med at flyve ud i søen på en nautic jet, en tur i svævebanen hen over søen, dreje 360 grader rundt i en luna loop, sejle i en af havens 25 robåde, spille minigolf, udfordre et kæmpe klatreland og meget andet.

Gratis undervisning/rundvisning til skolegrupper
NYT! Skolegrupper kan få gratis lærerig undervisning/rundvisning af en af havens dyrepassere i tidsrummet 09.00 til 14.00 (Forhåndstilmelding er nødvendig). Kom i nær kontakt med havens dyr. Få en introduktion eller rundvisning til Jobolands zoologiske dyr, hvor I sammen med dyrepasseren kommer helt tæt på havens dyr. Introduktion af dyrene kan være med forskellige temaer, som eks. rovdyr eller træk og last dyr m.m. Rundvisningen foregår blandt Jobolands dyrearter, der bl.a. består af næsebjørne, kapucineraber, gibbon aber, hulepindsvin, lamaer, zebramanguste, forskellige fuglearter og mange andre spændende dyr. Introduktionen eller rundvisningen har en varighed af ca.1 time.
Pris:
Elever kr. 60,- pr. person (alle forlystelser inkl. vandland er gratis når entreen er betalt)
Lærer og ledere gratis entre.
Højevejen 4, 3740 Svaneke,
Tlf. 5649 6076
Læs mere om Joboland her:
Joboland – Øens vildeste og sjoveste sted

Moseløkken

Moseløkken
Arbejdende Stenbrudsmuseum 1 km fra Hammershus ligger “Moseløkken”, et af de få granitbrud på Bornholm, som stadig er i drift. Fra en skovvej kan man overskue arbejdet i stenkulen. I “Moseløkkehus” findes bl.a. en historisk udstilling og mulighed for at opleve en lokal stenhugger fortælle om livet som stenhugger før i tiden. På museet demonstreres de gamle arbejdsmetoder og besøgende kan også selv få lejlighed til at prøve kræfter med granitten.
Moseløkkevej 4, 3770 Allinge, Tlf. 2858 2119, Efterårsferien til medio april Tlf. 5648 0468 Medio april til og med efterårsferien
Læs mere om Moseløkken her:

M/S Thor

M/S THOR
En sejltur med passagerbåden Thor, fra Gudhjem Havn langs kysten til Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum, er en stor oplevelse. Skipper fortæller under hele turen om seværdighederne, fortrinsvis på turen fra Gudhjem til Helligdommen. Turen varer ca. ½ time hver vej.
Gudhjem Havn, 3760 Gudhjem, Tlf. 5648 5165
Læs mere om M/S Thor her:

Christiansøfarten

Christiansøfarten:
En tur til Bornholm bør også inkludere et besøg på ø-gruppen Ertholmene, bedre kendt som navnet på den største af øerne, Christiansø. Afgang fra Gudhjem og Allinge.
Specialpris til skoler:
Kontakt rederiet på tlf. 56 48 51 76 for nærmere information.
Læs mere her:

Andersen Nexøs Hus

Andersen Nexøs Hus
Besøg Martin Andersen Nexøs barndomshjem og få noget at vide om forfatterens opvækst, voksenliv og baggrund for forfatterskabet. Udstilling af bøger, fotos og forfatterens ejendele. Mulighed for at se TV2 Bornholms kortfilm om Martin Andersen Nexø’s liv.

Pris:
For skolegrupper: 5 kr. pr. elev. Foredrag kr. 200,- (skal bestilles)
Åbent medio maj – medio oktober: ma-fr kl. 10.00-16.00.
Ferskesøstræde 36, 3730 Nexø, Tlf. 5649 4542
Læs mere om Martin Andersens Nexøs hus her: